EN
GR

Περιβαλλοντική Δήλωση Λειτουργίας

Home > Περιβαλλοντική Δήλωση Λειτουργίας

Στο μαγευτικό οικισμό Καραβοστάσι Οιτύλου λειτουργεί το παραδοσιακό πολυτελές συγκρότημα Εν Πλω Luxury Suites. Κάθε άλλο από τυχαία επιλογή ηρεμίας και χαλάρωσης, αφού οι δεκατέσσερις πολυτελή σουίτες που το αποτελούν είναι δομικά και αρχιτεκτονικά επηρεασμένες από την αγέρωχη αρχοντιά της Λακωνικής Μάνης.

Με θέα τη θάλασσα και το βουνό, το παραδοσιακό συγκρότημα Α’ κατηγορίας, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις υποσχόμενο μια πολυτελή, πρωτόγνωρη εμπειρία ποιοτικών και ήρεμων πολυήμερων διακοπών.

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών και διαχειριστών του Εν Πλω Luxury Suites, είναι υψηλού επιπέδου και γίνεται αντιληπτή σε όλες τις λειτουργίες της μονάδας. Η Περιβαλλοντική πολιτική της επιχείρησης γνωστοποιείται στο προσωπικό, τους προμηθευτές καθώς και τους επισκέπτες της αναβαθμίζοντας έτσι τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις.

Ιδιαίτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση στερεών αστικών αποβλήτων χαρτί, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις συστάσεις των τοπικών αρχών, καθώς και η μείωση των παραγόμενων αποβλήτων κάνοντας ποιοτική χρήση επαναγεμιζόμενων συσκευασιών.

Η επιχείρηση πρωτοστατεί στη μείωση της αναίτιας κατανάλωσης φυσικών πόρων νερού και ενέργειας έχοντας εφαρμόσει προληπτική διαχείριση του νερού στα στάδια της συλλογής, της παροχής και κατανάλωσης τόσο στην καθημερινή χρήση όσο και στο πότισμα των κήπων. Στον τομέα της Ενέργειας εφαρμόζονται σύγχρονες πρακτικές χρήσης ηλιακών panels, κλιματιστικών μονάδων τύπου Inverter, λάμπες φωτισμού τύπου LED, keycards και ενημερωτικές πινακίδες.

Στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσφέροντας στους επισκέπτες της οικολογικά προϊόντα ατομικής περιποίησης, προάγοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση του προσωπικού και ενισχύοντας την τοπική ή εγγύτερη εμπορική αγορά κυρίως για την προμήθεια των βιολογικών προϊόντων.

Στο Εν Πλω Luxury Suites δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική Μεσογειακή χλωρίδα, κάνοντας χρήση ενδημικών καλλωπιστικών φυτών και υποστηρίζοντας εκτεταμένες δενδροκαλλιέργειες ενώ παράλληλα στοχεύοντας τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κήπου έχει αναπτυχθεί πρόγραμμα ειδικής διαχείρισης των αποβλήτων του.

Εν κατακλείδι, η περιβαλλοντική συνείδηση του Εν Πλω Luxury Suites συμβάλει στην ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τουριστικού προϊόντος μετατρέποντας τις διακοπές σας σε μια αναζωογονητική περιήγηση.